COVID-19

Wel of niet naar school?

Zie: Beslisboom kind 0 jaar t_m groep 8 – BOinK, AJN, RIVM_120221

Schooltijden

Per 8 februari 2021 zijn deze als volgt (deze zijn gewijzigd!):

  • Groep 1 t/m 4: inloop van 8.35 – 8.45 uur. De les start om 8.45 uur. De kinderen zijn om 14.50 uur uit, op woensdag om 12.30 uur.
  • Groep 5 t/m 8: inloop van 8.25 – 8.35 uur. De les start om 8.35 uur. De kinderen zijn om 14.40 uur uit, op woensdag om 12.20 uur.

Hoe gaan we naar binnen en naar buiten

  • De groepen 5-8 komen zelfstandig door de hoofdingang
  • De groepen 3-4 lopen via het verkeersplein (grote hek) alleen het plein op
  • De groepen 1-2 a en b komen via het hek bij het kinderdagverblijf, groep 1-2 c en 1-2 e via het kleine fietsenpoortje en groep 1-2d via de hoofdingang.

Ouders van groep 1-2 mogen meelopen naar de schuifpui als dit nodig is. Daarbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Gelukkig kunnen al heel veel kleuters zelf de oversteek maken. Andere ouders mogen niet op het schoolplein.

Ouders in school

Helaas mogen we, op advies van onze Stichting, geen ouders ontvangen in de school. Wilt u iemand spreken, maak dan even een afspraak via telefoon, mail of Parro. Wilt u iets afgeven voor uw kind, doe dit dan aan de deur aan één van onze teamleden.

Hygiëne
In de school is continu aandacht voor de hygiënemaatregelen (o.a. handen wassen) en staan deuren en ramen open waar dat kan voor optimale ventilatie. M.b.t. de luchtkwaliteit kan er in alle lokalen geventileerd worden en is iedere ruimte in school aangesloten op het luchtbehandelingssysteem (uit 2015) dat lucht afvoert van en verse lucht toevoert naar de klas.

Voor wie wil trakteren vragen we met klem om voorverpakte traktaties mee naar school te nemen.

Ouders en leerlingen aan het woord

Gehoord bij het kleuter-verstoppertje... "Je moet daar tot 20 tellen." "Ik kan nog niet tot twintig tellen." "Tel dan maar tot 19." "Oké.... één, twee, drie......"
kleuter uit de oranje klas - 4 jr.
“Bij ons op school zijn alle juffen en meesters altijd zo lief. Ze lachen altijd en helpen je wanneer je iets heel moeilijk vindt. Maar het leukste is pauze...”
Florentijn - 7 jaar
“We vonden het heel leuk om samen op de Dirk van Veen te zijn en waren onder de indruk van de energie en motivatie van de leerkrachten. Wat wordt er goed nagedacht over de manier van lesgeven en begeleiding. Een nieuwe wereld die voor ons open ging. We zouden onze dochter heel graag in willen schrijven. Ik stuur in een aparte mail het inschrijfformulier toe. Het is nog ver vooruit maar ik weet zeker dat zij het goed naar haar zin gaat hebben op de Dirk van Veen.”
toekomstige ouder na de kennismaking
“Maandag 7 oktober kwam de Leerlingenraad van Nutsbasisschool Dirk van Veen uit Breda een prachtig cadeau brengen voor Amphia. Tijdens het zomeravondfeest in september werden allerlei lekkernijen, drankjes en snuisterijen verkocht voor het goede doel. En de Leerlingenraad had unaniem gekozen voor de Vrienden van Amphia. Voorwaarde is wel dat de opbrengst van EUR 1.350,00 geheel ten goede komt aan kind-patiënten van Amphia.”
Giel Baaij - Amphia Ziekenhuis