Coronamaatregelen

Vanaf woensdag 26 januari alle klassen weer open

Het nieuws was al eerder naar buiten gekomen maar vanavond hebben we definitief gehoord dat de klassen vanaf 3 positieve testen binnen een week niet meer in quarantaine hoeven. Ook kinderen die in contact zijn geweest met een besmet persoon hoeven niet meer in quarantaine. Dat is een bericht waar we heel blij mee zijn. Wat nog wel geldt is dat uw kind met een positieve (zelf) test thuis blijft. Ook als uw kind klachten heeft moet het nog thuisblijven. Laat u dit ons en de leerkracht weten i.v.m. de online momenten? We verwachten komende dagen een verdere uitwerking te ontvangen en we zullen u daar dan verder over informeren. We willen u, in afwachting daarvan, vragen om de kinderen van groep 6 t/m 8 een mondkapje mee te geven en 2x per week een zelftest af te nemen. Ook de schooltijden en gespreide inloop houden we deze week nog even aan.

Hoe de leerlingen naar school komen:

De leerlingen zijn welkom op het plein vanaf 8.25u en dan gaan ook de deuren direct open zodat er meer gespreid naar binnen kan worden gegaan. Vanaf 8.25u u is er surveillance. We willen u vragen uw kind niet eerder naar school te sturen.

 • Leerlingen komen zoveel mogelijk zelfstandig naar school.
 • Indien u uw kind naar school brengt dan met 1 ouder , u neemt afscheid bij het hek
 • Groep 1-2 a,b,c, en e: u brengt uw kind tot de schuifpui. Kleuters van groep 1-2 d lopen vanaf de deur zelfstandig naar de klas, uiteraard staat daar een helpende hand als dit nog lastig is voor uw kind.
 • De lessen starten:
  • Voor groep 5 t/m 8 om 35u
  • Voor groep 1 t/m 4 om 08.45u
 • Hoe de leerlingen naar huis gaan:
  • Groep 5 t/m 8: om 14.40u gaan zij naar huis, op woensdag om 12.20u
  • Groep 1 t/m 4: om 14.50u gaan zij naar huis op woensdag om 12.30u

Ook hier geldt dat kinderen zoveel zelf naar huis gaan en dat één ouder per kind ophaalt. Blijf zolang nodig, ga zo snel mogelijk naar huis en geef elkaar de ruimte.

Bescherming:

 1. Voor kinderen van groep 6 t/m 8 geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen als zij zich verplaatsen door het gebouw. In de klas wordt het mondkapje niet gedragen. Voor de leerkrachten zijn de mondkapjes verplicht bij het verplaatsen in de gangen. Binnen de school hebben we looproutes.
 2. Geef uw kind een mondkapje mee, de voorraad op school is beperkt en we merkten dat ze nog vaak worden vergeten.
 3. We ventileren maximaal (m.b.v. CO2 meters), leerlingen en collega’s wassen heel vaak de handen
 4. Onderwijspersoneel en leerlingen van groep 6, 7 en 8 doen 2x per week een coronazelftest.

Wat te doen bij klachten?

Heeft uw kind klachten die passen bij het coronavirus? Dan moet uw kind thuis blijven. Dit zijn klachten zoals verkoudheid (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, koorts. Bij twijfel (of allergie, hooikoorts) overlegt u met de leerkracht van uw kind.

Coronabesmetting in de klas

Is een klasgenoot of medewerker in de klas besmet? Dan zoekt de GGD uit wie in nauw contact waren met de besmette klasgenoot of medewerker. Een ‘nauw contact’ was op 1 dag minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter van iemand met corona.

Contacten

Helaas mogen we geen ouders binnen de school ontvangen maar gesprekken zijn altijd mogelijk. Deze zullen dan online plaatsvinden.

Quarantaine, ziekte en online onderwijs:

 1. Indien een groep thuis blijft, wordt er niet in alle gevallen automatisch overgegaan op online onderwijs. Dit heeft te maken met de reden van thuisblijven:
  1. Bij quarantaine waarbij de leerkracht geen klachten heeft, gaan we over op online onderwijs. Dit is niet altijd dezelfde dag of de dag erna gezien de voorbereiding die dit vraagt. We doen uiteraard ons uiterste best dit zo snel mogelijk te organiseren.
  2. Als de leerkracht ziek is en de groep thuis blijft omdat er geen vervanger beschikbaar is, gaan we niet over op online onderwijs.
  3. Indien uw kind ziek thuis is, wordt er geen online onderwijs geboden (ziek = ziek!).
  4. Indien uw kind in quarantaine thuis is en de groep op school onderwijs krijgt , is de vorm en frequentie van online onderwijs afhankelijk van de ontwikkelingsfase van uw kind én het aantal leerlingen dat digitaal aan moet sluiten. U zult begrijpen dat dit er in groep 3 anders uitziet dan in groep 8. Maar ook dat de mogelijkheden beperkter zijn als er meer kinderen online aansluiten i.c.m. het fysieke onderwijs in de klas. In alle gevallen neemt u contact op met de leerkracht om afspraken te maken, dit is per leerjaar maatwerk

Hartelijke groet,

Team NBS Dirk van Veen

 

 

 • Zelftest of PCR?

Wanneer gebruik je nu de zelftest, wanneer maak je een afspraak met de GGD? We hebben contact gezocht met het scholenteam van de GGD. Zij geven aan:

Ben je in contact geweest met iemand die vermoedelijk positief was, heb je milde klachten, wil je even checken voor de zekerheid? Dan volstaat een zelftest. Is deze positief, dan ga je in quarantaine en laat je testen bij de GGD.

Testen na de 5e quarantainedag? Deze test doe je bij de GGD.
Na een nauw contact met een huisgenoot die positief is ga je in quarantaine en laat je ook testen bij de GGD. Hier volstaat de zelftest niet.

Als u twijfelt of een kind in quarantaine moet, bel dan de GGD.

 

 • Ventilatie

NBS Dirk van Veen heeft een centrale luchtbehandelingsinstallatie die voldoet aan de richtlijnen van RIVM en GGD. Deze ventilatie meet ook de CO2 waarde en slaat hierop aan als dit nodig is. In ons schoolgebouw heeft in de vakantie extra preventief onderhoud plaatsgevonden door Breedsaam. Zo zijn de luchtbehandelingsfilters allen vernieuwd zodat het schooljaar “fris” kan worden gestart.

Naast de mechanische ventilatie passen we ook natuurlijke ventilatie toe, de ramen en deuren staan zoveel mogelijk open. Om te controleren of dit zorgt voor een goede binnenluchtkwaliteit worden in meerdere lokalen CO2 meters geplaats zodat we, indien nodig,tijdig maatregelen kunnen nemen.

Nieuwsbrief

  Ouders en leerlingen aan het woord

  Gehoord bij het kleuter-verstoppertje... "Je moet daar tot 20 tellen." "Ik kan nog niet tot twintig tellen." "Tel dan maar tot 19." "Oké.... één, twee, drie......"
  kleuter uit de oranje klas - 4 jr.
  “Bij ons op school zijn alle juffen en meesters altijd zo lief. Ze lachen altijd en helpen je wanneer je iets heel moeilijk vindt. Maar het leukste is pauze...”
  Florentijn - 7 jaar
  “We vonden het heel leuk om samen op de Dirk van Veen te zijn en waren onder de indruk van de energie en motivatie van de leerkrachten. Wat wordt er goed nagedacht over de manier van lesgeven en begeleiding. Een nieuwe wereld die voor ons open ging. We zouden onze dochter heel graag in willen schrijven. Ik stuur in een aparte mail het inschrijfformulier toe. Het is nog ver vooruit maar ik weet zeker dat zij het goed naar haar zin gaat hebben op de Dirk van Veen.”
  toekomstige ouder na de kennismaking
  “Maandag 7 oktober kwam de Leerlingenraad van Nutsbasisschool Dirk van Veen uit Breda een prachtig cadeau brengen voor Amphia. Tijdens het zomeravondfeest in september werden allerlei lekkernijen, drankjes en snuisterijen verkocht voor het goede doel. En de Leerlingenraad had unaniem gekozen voor de Vrienden van Amphia. Voorwaarde is wel dat de opbrengst van EUR 1.350,00 geheel ten goede komt aan kind-patiënten van Amphia.”
  Giel Baaij - Amphia Ziekenhuis